Pyörätuolipyörät

 

Van Raamin pyörätuolipyörät mahdollistavat pyörätuolissa istuvan  ihmisen kulkemisen polkupyörällä. Van Raamilla on kaksi pyörätuolipyörämallia: Velo plus pyörätuolinkuljetuspyörä ja OPair pyörätuolipyörä.

 

VeloPlus mallissa matkustaja voi istua omassa pyörätuolissaan. Käytännössä mikä tahansa käsikäyttöinen pyörätuoli voidaan ajaa ja kiinnittää helposti kallistettuun alustaan, ilman että matkustajaa tarvitsee siirtää.

 

OPair mallissa matkustaja istuu istuimella pyörän etupuolella. Standardi-istuinta voi säätää monella tavalla. Pyörään voidaan tarvittaessa kiinnittää erillinen istuin. Vaihtoehtoisesti pyörätuoliosan voi irrottaa polkupyörästä, ja sitä voi käyttää itsenäisesti pyörätuolina.

 

Pyörätuolipyörissä on monta etua: niillä pääsee lähelle matkakohdetta, niillä matkustavat ihmiset voivat jutella keskenään, kolmannen henkilön apua ei tarvita kuljetuksessa ja ne ovat ympäristöystävällisiä. Valinnainen sähköavustus tekee pitkien matkojen kulkemisen mahdolliseksi käytännössä kenelle tahansa ja missä olosuhteissa tahansa.

 

 

1.OPair pyörätuolipyörä

OPair on pyörä, jolla voi kuljettaa pyörätuolia käyttävää ihmistä. Pyörän etuosaan on kiinnitetty jousitettu pyörätuoli. Ajaja näkee hyvin matkustajan takaapäin. Etuosa on helppo irrottaa pyörästä ja sitä voi käyttää itsenäisesti pyörätuolina missä vain. Istuinta voi säätää monella tavalla ja se on mahdollista säätää myös lasten tarpeisiin. Pyörästä voi tehdä täysin toiveittesi mukaisen lisävarusteiden avulla. Pyörään voi jopa kiinnittää erillisen istuimen. Kallistuvat etupyörät antavat pyörälle lisää ajomukavuutta ja vakautta. Voit myös käyttää valinnaista sähköavustusta ajon aikana. OPairia käytetään yleensä saman ihmisen kuljettamiseen, koska istuin on säädetty tälle henkilölle sopivaksi.

 

Sopivuus:

Pyöräilyyn lasten tai aikuisten kanssa, jotka eivät voi invaliditeetin vuoksi pyöräillä yksin.

 

Tekniset tiedot

Rungon korkeus  45 cm
Pyörän paino +/- 40 kg
Pyörän pituus 197 cm
Pyörän leveys 70 cm

 

Sivulta www.vanraam.com näet kaikki vaihtoehdot.

 

 

2.VeloPlus pyörätuolinkuljetuspyörä

 

VeloPlus on suunniteltu kuljettamaan pyörällä ihmisiä, jotka voivat istua omassa pyörätuolissaan. Matkustajaa ei tarvitse siirtää pyörätuolista polkupyörään. Kanssa-ajaja voidaan rullata pyörän alustalle helposti tarvitsematta nostaa häntä. Kallistetun rampin ansiosta pyörätuoli on helppo rullata pyörään ja kiinnittää se turvallisesti pyörätuolilukolla. Pyörän matala sijainti pyörässä mahdollistaa helpomman ajamisen ja antaa pyörälle matalamman painopisteen. Leveälle sijoitetut ja erikoisohjattavat etupyörät takaavat pienemmän kääntösäteen, mikä tarkoittaa suurempaa vakautta. Vaihtoehtoisesti ajon aikana voidaan käyttää sähkömoottoria. VeloPLus pyörää käytetään enimmäkseen laitoksissa ja hoitokodeissa eri ihmisten kuljettamiseen.

 

Sopivuus:

VeloPlus soveltuu kaikille korkeintaan 74 cm leveille pyörätuoleille. Yksi ihminen pystyy helposti ja nopeasti asettamaan pyörätuolin pyörään, joten se on erityisesti sopiva laitoksille ja hoitokodeille.

 

Vakiovarusteet

8 vaihdetta * sylivyö * hydraulinen jarru edessä * pyörätuolilukko * erikoisohjattavat etupyörät

 

Tekniset tiedot

Rungon korkeus 53 cm
Pyörän paino +/- 49 kg
Pyörän pituus 240 cm
Pyörän leveys 109 cm

 

Sivulta www.vanraam.com näet kaikki vaihtoehdot